UXDE dot Net Wordpress Themes

Vijftig Tinten? Nee, danku!

op

Vijftig_Tinten_Grijs

Vijftig Tinten Grijs, Donkerder en Bevrijd – een hel voor alle mannen? Moeten ze hun vrouw voortaan bevelen en controleren? Of blijven ze in hun relatie toch beter hun zachte zelf? Rendez-vous zocht een antwoord. 

De Vijftig Tinten Grijs-trilogie was een grote hit onder de vrouwelijke wereldbevolking en dat had niet alleen met de stomende seksscènes te maken. Toegegeven, er zaten enkele pikante hoofdstukken in de drie boeken, maar alleen het BDSM-gehalte verklaart niet wat vrouwen er zo geweldig aan vinden. Maar wat dan wel?

Wat blijkt? Het is vooral het knappe, stinkend rijke en dominante hoofdpersonage dat vrouwenharten sneller deed slaan. Christian Grey is namelijk niet alleen superknap – de beschrijvingen van zijn wasbord laten niets aan de verbeelding over – maar ook nog eens superrijk. De jonge multimiljonair is het niet gewend om ‘nee’ te horen… en daarom wordt hij natuurlijk smoorverliefd op de vrouw die dat wél doet. Door een trauma in zijn jeugd wil hij te allen tijde de controle behouden, en dat geldt ook voor de slaapkamer. En dat is blijkbaar wat vrouwelijke lezers zo bijzonder opwindend vinden.

Hoe ga je hier als man mee om? Haal je je meest dominante zelf naar boven of blijf je gewoon lekker wie je bent in bed? Moet je op zoek gaan naar de grens van pijn en schaamte met je partner, of is ‘vanilla seks’ (zoals Christian Grey een zachte, liefdevolle vrijpartij noemt) voldoende?

Om het antwoord op deze vraag te vinden, is er één hele simpele mogelijkheid: praat erover met je partner.  Seks is een moeilijk onderwerp, maar een goed gesprek is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je alleen bent, maak het jullie gemakkelijk en vraag  of je partner het boek gelezen heeft. Op basis van haar antwoord kan je andere vragen stellen waar je graag een antwoord wil. Wat ze te vertellen heeft, zou je trouwens wel eens erg kunnen verbazen!

Het is namelijk een grote minderheid van de vrouwen die liefst meteen in de hardcore BDSM wil vliegen. Bij de meeste vrouwen draait de opwinding niet om het gevaarlijke, pijnlijke of beschamende. Het is eerder een kwestie van zelfvertrouwen. Ja, je leest het goed: zelfvertrouwen!

Vrouwen zijn namelijk heel onzeker. Ze vragen zich met de regelmaat van klok af of ze wel aantrekkelijk genoeg zijn (en blijven) voor hun partner.  Het opwindende aan Christian Grey is dat hij niet onder stoelen of banken steekt dat hij Ana (het vrouwelijke hoofdpersonage) onweerstaanbaar vindt. En die gedachte is ontzettend opwindend. Kortom: het draait erom je vrouw het gevoel te geven dat ze de mooiste, knapste en meest sexy vrouw ter wereld is. Hoe? Doordat jij, de persoon die ze graag ziet, je handen niet van haar af kan afhouden. Dat je haar koste wat kost wil hebben.

Dit zou wel eens het eenvoudige, geheime ingrediënt kunnen zijn dat de aantrekkingskracht van het hoodpersonage verklaart. Betekent dit dat je als man dus voortaan hard en dominant moet zijn? Nee. Tenzij je partner zelf om handboeien en zweepjes vraagt, natuurlijk.

Heb jij de Vijftig Tinten-trilogie gelezen? Wat vond je ervan?

 

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *