UXDE dot Net Wordpress Themes

Vijf do’s en don’ts van online dating

op

do's_don't_van_online_dating

Je bent je profiel aan het invullen of actief dat van anderen aan het bekijken– wat doe je en wat doe je niet? Rendez-Vous maakt het je gemakkelijk en zet vijf do’s en vijf don’ts voor jou op een rijtje.

Online daten leer je niet op school. Wat je wel en niet moet doen, ontdek je door dingen uit te proberen en van je fouten te leren. Hier vind je alvast een lijstje van vijf blunders die je jezelf kan besparen.

DON’TS:

  1. Wees niet oppervlakkig. Kies niet alleen voor profielen met een foto van een model. Mensen worden ouder, worden kaal of krijgen een buikje. Maar hun gevoel voor humor is er daarom niet minder om!
  2. Blijf uit de buurt. Spreek niet af met iemand die in een straal van 30 km in je buurt woont. De kans dat je die persoon na een mislukte date nog een keer tegenkomt, is reëel.
  3. Laat je niet verblinden door mooie woorden. Val niet voor zinnen als ‘ik wil de lady van zijn dromen verrassen met bloemen en verwenweekends of ‘ik wil de man van mijn leven verwennen met lekker eten en sexy lingerie’. Dit zegt niets over wie die persoon is. Het is duidelijk dat hij of zij maar al te goed weet wat mogelijke partners willen horen.
  4. Gedraag je niet als een kind in een snoepwinkel. Als je een geslaagde date hebt gehad, vlieg daarna dan niet naar je computer om te kijken wie er nog vrij is. Door de grote keuze aan potentiële partners laat je Mrs. of Mr. Right misschien wel aan je neus voorbij gaan.
  5. Geef geen persoonlijke gegevens vrij. Wacht tot je iemand goed kent voor je laat weten waar je woont. Zo kan er niet ineens een totale vreemde aan je deur staan en blijven gênante momenten met de buren je bespaard.

Gelukkig zijn er ook een aantal tips om problemen of teleurstellingen te vermijden:

DO’s:

  1. Kies een recente profielfoto. Niets zo vreselijk als de teleurstelling van je date wanneer blijkt dat je toch niet op Angelina Jolie of Brad Pitt lijkt.
  2. Vul je echte hobbies in. Iedereen is dol op diners bij kaarslicht en wandelingen in het maanlicht.
  3. Denk aan je leraar Nederlands. Kijk je profiel na op spelfouten en gebruik volzinnen. Het computerprogramma ‘Word’ beschikt over een gratis spellingchecker.
  4. Leer tellen. Als het profiel dat je kiest op alles goed scoort, dan is die persoon naar alle waarschijnlijkheid too good to be true.
  5. Gebruik de telefoon. Voor schrijven kan je je tijd nemen (en het is gemakkelijk om aan een vriend/vriendin hulp te vragen). Bel een mogelijke date op om te ontdekken of het offline ook klikt. Zit je tijdens het gesprek al op je horloge te kijken, dan is het misschien toch niet zo’n goed idee om af te spreken.

Wat heb jij al geleerd uit je ervaringen met online daten?

Post Tags:

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *