UXDE dot Net Wordpress Themes

Schoenen maken de vrouw

op

schoenen_op_first_date_big

Mannen, opgelet! Bij vrouwen zijn schoenen nooit ‘gewoon iets wat aan je voeten hoort’, en zeker niet op een first date. De keuze van schoeisel is een typisch vrouwelijke manier om te communiceren zonder woorden: om te vertellen hoe ze zich voelt of een statement te maken over haar karakter.

Rendez-Vous ontrafelt de boodschap achter vijf soorten schoenen. Zo weet jij al van bij de eerste blik wat voor vlees je in de kuip hebt. Want hakken of geen hakken – dat is zeker niet de enige vraag!

 1. Pumps: de eerste en meest voorkomende soort schoenen voor een afspraakje. Het is een gewone, klassieke schoen met een hak tussen de 4 en 9 cm. De vrouw die deze schoen draagt, wil er elegant en verzorgd uitzien. Ze beseft dat haar benen langer lijken en dat de spieren in haar billen lichtjes zijn aangespannen. Ze heeft duidelijk moeite gedaan om er leuk uit te zien voor jou.
  Haar boodschap? Ik ben goed opgevoed en ik verwacht dat je me met respect en beleefdheid behandelt.
 2. Laarzen: laarzen zijn goed tegen de koude, maar ook om te verbergen dat je dringend naar de schoonheidsspecialiste moet voor een waxbeurt. Is het een platte laars, dan wil ze er elegant uitzien maar niet té (zodat ze niet wanhopig overkomt). Heeft de laars een hak, dan weet de vrouw duivels goed dat haar benen er alleen maar sexier uitzien met dat leer rond.
  Haar boodschap? Ik weet dat ik er goed uitzie, maar ik geef me niet zomaar gewonnen. Jagen maar!
 3. Sportschoenen of sneakers: sportieve schoenen zijn de duidelijkste aanwijzing van een jonge en hippe ingesteldheid. Deze vrouw heeft geen behoefte aan tierelantijntjes en steekt haar geld liever in feestjes dan in dure kledij en make-up. Waarschijnlijk gaat ze na jullie date nog even op café met haar vrienden, waar ze samen discussiëren welke zomerfestivals ze gaan bezoeken.
  Haar boodschap? Behandel me niet als een breekbare poppemie, let’s have some fun!
 4. Birkenstocks of Crocks: deze schoenen zeggen weinig over een vrouw. Het zijn van nature orthopedische modellen, dus misschien heeft je date wel een hernia gehad. Of misschien komt ze recht van haar werk waar ze een hele dag heeft moeten rechtstaan, en hebben haar kuiten en voetzolen rust nodig. Of misschien heeft ze gewoon geen zin in de date.
  Haar boodschap? Ik ben moe/ ik heb pijn/ I don’t care.
 5. De rode zool: heren, opgelet! Een vrouw die op een eerste date verschijnt met schoenen met een rode zool onderaan, stelt jou voor een heuse uitdaging. Het zijn namelijk Louboutins (of de namaakversie ervan) en de vrouw maakt hiermee een power statement. Ze is seksueel ontwikkeld, verdient voldoende geld om peperdure schoenen te kunnen betalen, en is het gewend om haar zin te doen. Tijdens de date zal zij de touwtjes stevig in handen houden.
  Haar boodschap? Not for pussies!

Wat droeg de vrouw op jouw allereerste first date? Paste haar karakter bij haar schoenen?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *