UXDE dot Net Wordpress Themes

De G-plek: feit of fictie?

op

shutterstock_6552754

 

De G-plek is een mythisch plekje bij vrouwen dat na stimulatie de meest wereldschokkende orgasmes teweeg kan brengen. Nu ja, dat wordt althans beweerd… Maar bestaat dat plekje wel? En indien ja, waar kan je het vinden?

Wat is de G-plek?

De zogenaamde ‘G-spot’ is een erogeen plekje bij vrouwen dat werd ontdekt door dr. Ernst Gräfenberg rond 1940. Hij lokaliseerde een opmerkelijk gevoelig stukje huid zo’n 5 cm in de schede, aan de kant van het schaambeen, met een ribbelig oppervlak. Dat plekje kon gestimuleerd worden en zou, volgens onderzoek van deze dokter, aan de basis kunnen liggen van de vrouwelijke ejaculatie.

Wat zeggen andere wetenschappers?

Verschillende gynaecologen onderzochten de jaren die volgden of de bevindingen van dr. Gräfenberg eigenlijk wel klopten. Een hoop uiteenlopende resultaten zorgden toen voor aardig wat twijfel, tot er bij een aantal overleden vrouwen een autopsie werd uitgevoerd. De befaamde plek kon toen helemaal niet worden teruggevonden, en dit leek het bestaan van de G-spot te verwijzen naar het land van de mythen.

Maar onderzoek bij levende vrouwen een beetje later wees uit dat bij kleine minderheid stimulatie van die bepaalde zone wel degelijk een intenser orgasme teweeg bracht. De industrie van de seksspeeltjes sprong daar gretig op en prompt verschenen er verschillende modellen vibrator op de markt, speciaal ontworpen voor stimulatie van de inmiddels befaamde erogene zone.

Er volgde verder onderzoek, en verschillende theorieën werden geformuleerd. Sommige wetenschappers beweerden dat het ging om een bundeling van zenuwen, anderen om een hoop klieren en weefsel gelijkend op de mannelijke prostaat… Wat er ook uit de bus kwam, elke theorie kreeg te maken met gelijkaardige kritiek, namelijk dat het onderzoek werd uitgevoerd bij een veel te kleine groep vrouwen om betrouwbare resultaten op te leveren. Met andere woorden: het bestaan van de G-plek is nog altijd niet voor 100% bewezen.

Ja maar, hoe zit het nu?

G-plek of niet, eigenlijk maakt het niet uit. Zonder stimulatie van de clitoris was er namelijk in geen enkel onderzoek sprake van een orgasme. Wie dus op zoek is naar een magische sleutel tot het land van het vrouwelijk orgasme, richt zijn pijlen beter op dat kleine en makkelijker te bereiken plekje.

Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat uit onderzoek naar de G-plek altijd is gebleken dat slechts een kleine minderheid van de onderzochte vrouwen baat had bij stimulatie van die bepaalde zone. Dat betekent dat zelfs als je het plekje weet liggen, is de kans groot is dat het helemaal niets uithaalt.

Hoe moet het zonder?

Of de g-plek nu bestaat of niet, een magisch antwoord op al je vragen is het niet. Het zal nooit de intimiteit vervangen die je nodig hebt om met een vrouw een intens orgasme te bereiken, en het geduld dat je daar als partner voor nodig hebt. Misschien is het tijd om de ‘G’ in G-plek eerder te beschouwen als een afkorting voor ‘gevoelig’? Dan zit dat mysterieuze plekje voortaan daar waar je gemakkelijk bij kan, met altijd 100% kans op succes…

Wat denk jij van de G-plek: feit of fictie? Laat je mening hieronder achter in de comment-sectie!

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *