UXDE dot Net Wordpress Themes

Omgaan met een afwijzing

op

Omgaan-met-een-afwijzing-datingblog-rendez-vous

De kans dat je bij online daten al meteen op de Ware stuit, is kleiner dan dat je eerst een paar afwijzingen moet verwerken voor je je droomprins(es) vindt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Hoe ga je het beste om met een afwijzing?

Een afwijzing is vreselijk – dat weet iedereen – maar de manier waarop je zo’n boodschap verwerkt en hoe snel je de draad weer oppikt, bepaal je zelf. Sommigen hebben hier al wat ervaring mee en kunnen een ‘nee, danku’ goed plaatsen, maar voor anderen is dit nieuw en komt het hard aan.

Ben je het nog niet gewend om van iemand te horen dat de ‘klik’ er niet is, of dat je niet de juiste persoon bent? Dan vind je hieronder een overzicht van de slechtste manieren om te reageren als het minder goed afloopt bij het online daten:

  • BLIND WORDEN: Denk je dat de afwijzing van die ene droomprins(es) het einde van de wereld is? Dat je nooit meer iemand zal vinden die zo geweldig goed bij je past? Dat je jouw kans om de Ware te vinden hebt verspeeld? Dan is er nieuws voor jou: er zijn nog duizenden andere profielen op Rendez-Vous.be!  Open je ogen en blader door de profielen van alle andere mogelijke kandidaten. Wedden dat je iemand vindt die nog beter bij je past?
  • KOPPIG BLIJVEN HOPEN: Ben jij het type dat niet kan loslaten? Blijf je aandringen voor een tweede  kans? Geloof je dat er voor jullie beiden nog een Hollywood-moment in het verschiet ligt waarop de ander (in de regen, uiteraard) inziet dat jij toch de enige juiste keuze bent? Dan is het tijd dat je de afwijzing aanvaardt, want ‘nee’ is ‘nee’. En dat is niet zo erg: ergens tussen de duizenden profielen op Rendez-Vous.be zit iemand die jou wél heel graag wil!
  • JE MACHTELOOS VOELEN: Heb jij het gevoel dat je geen controle hebt over de uitkomst van je dates? Denk je dat je jouw geluk niet zelf in de hand hebt, dat anderen voor jou beslissen of je gelukkig kan zijn of niet? Neem dan zelf het heft in handen! Ga een paar keer op date met iemand die je leuk vind maar waar je geen interesse in hebt en wijs zelf een paar keer beleefd af. Je voelt je op slag beter!
  • DIEP IN DE PUT ZITTEN: Voel jij je alleen met je verdriet? Is er niemand die je begrijpt? Denk je dat je de enige persoon in de wereld bent die net is afgewezen? Dan moet je dringend eens rondsurfen op het web. Iedereen maakt wel eens een afwijzing mee. En dat is niet het einde van de wereld. Het zou trouwens wel eens kunnen dat je nog maar één date verwijderd bent van de Ware.

Als je elke keer op een afwijzing stuit, moet je misschien ook een keer kritisch naar je eigen gedrag kijken. Val jij alleen op profielen die ‘too good to be true’ zijn? Dan ligt een afwijzing natuurlijk nogal voor de hand. Probeer ook eens iemand uit die niet aan alle criteria op je verlanglijstje voldoet – je wordt misschien wel aardig verrast!

Hoe ga jij om met een afwijzing?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *