UXDE dot Net Wordpress Themes

Wat mannen moeten weten over single vrouwen

op

Wat-mannen-moeten-weten-over-single-vrouwen-datingblog-rendez-vous

Alles wat je moet weten over single vrouwen – in één boek? Dat moet de moeite zijn!

Een boek dat helpt om vrouwen beter te begrijpen? Dat moet wel een heel dik boek zijn!  ‘Niet alleen maar single’ bevat 416 bladzijden vol resultaten van het onderzoek naar single vrouwen dat in 2011 werd gevoerd door Maarten Berg en Wanda Klein.

Het is zeker de moeite waard je door al die bladzijden te worstelen, maar als je daar geen tijd of zin in hebt, kan je hier de belangrijkste cijfers terugvinden. Voor het geval je om een gespreksonderwerp verlegen zit op je volgende date…

Single vrouwen – relaties

Dit onderzoek werd uitgevoerd door middel van een vragenlijst bij meer dan duizend Nederlandse vrouwen tussen 16 en 88 jaar. En de opvallendste conclusie is wel deze: meer dan 75% zou een vaste relatie willen. Het cliché dat vrouwen dus vooral op zoek zijn naar een geschikte partner om samen oud mee te worden, blijkt te kloppen!

Gezien dit resultaat is het toch een beetje raar dat amper 9% van de vrouwen aangeeft dat ze gelooft in die Ene Ware. En het wordt zelfs beter: meer dan 50% beweert nu minder kritisch te zijn dan vroeger, en wel te kunnen leven met een paar minpuntjes bij een nieuwe partner!

Toch is er geen reden voor mannen om te juichen: bijna 45% van de single vrouwen beweert dat ze mannen die minder verdienen of minder succesvol zijn dan zij, iets minder aantrekkelijk vindt.

Single vrouwen – dates

Alleen zijn heeft voor veel vrouwen ook voordelen (al heeft  60% van de single vrouwen een huisdier).  Bijna 45% bleek  ‘persoonlijke ontwikkeling’ het grootste pluspunt te vinden aan single zijn. Vrijheid hebben en geen rekening moeten houden met anderen staan op nummer twee en drie. Slechts 0,2% vindt het spannende seksleven een pluspunt.

Toch is seks voor single vrouwen allesbehalve onbelangrijk. Slechts 3,5% van de ondervraagde vrouwen bleek nog maagd (hou er rekening mee dat de jongste respondenten amper 16 waren). Bijna 45% van de ondervraagde singles heeft de laatste tijd een hevig verlangen naar seks. Toch neemt meer dan 55% bijna nooit het initiatief om zelf iemand te versieren. Maar als het gebeurt, dan gebruikt 85% van de vrouwen oogcontact om de versiertoer op te gaan. En 20% speelt wel eens hard-to-get.

Als deze versiertechnieken leiden tot een afspraakje, is meer dan 50% van de vrouwen al op voorhand zenuwachtig. Meer dan helft van de ondervraagde vrouwen vindt het trouwens best leuk als de man betaalt, maar vindt niet dat het een verplichting is.

Bijna 70% van de vrouwen wil trouwens wel zoenen na een geslaagde date, dus die afscheidskus is een gok zonder al te veel risico. Wil je verder geraken dan dat? Dan zal je als man toch al je charmes moeten bovenhalen, want slechts 30% van de ondervraagde singles staat al meteen na een eerste date open voor seks.

Vind jij de resultaten van dit onderzoek gek of opvallend? Waarom?

Over de auteur

Sébastien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *