UXDE dot Net Wordpress Themes

Liefde bevordert groei kind

op

family_happy_big

Kinderen groeien beter in een omgeving waar liefde heerst. Dat stelt groeideskundige prof. Henk Visser van het Erasmus Medisch Centrum in zijn boek ‘Vijftig jaar Geneeskunde’ de invloed van psychische factoren op de groei.

Visser verwijst naar een waarneming aan van ondervoedingsexpert Elsie Widdowson. Die beschreef wat zij zag in Duitsland, vlak na de oorlog. In twee weeshuizen werden de lengte en groei van de kinderen onderzocht. In elk tehuis woonden vijftig kinderen, vier tot veertien jaar oud. Tijdens de eerste zes maanden van de studie kregen de kinderen dezelfde voeding.

In weeshuis Vogelnest kwamen de kinderen gemiddeld 1,4 kilo aan, in weeshuis Bienenhaus slechts 0,5 kilo. In de tweede periode kregen de kinderen in Vogelnest onbeperkt extra brood met jam. In Bienenhaus bleef het eten hetzelfde. Vreemd genoeg namen de kinderen in Vogelnest minder in gewicht toe dan in de eerste periode. Die in Bienenhaus werden duidelijk zwaarder, terwijl ze niet meer te eten kregen. Op het moment van het extra brood met jam bleek er een directricewisseling te zijn geweest.

De zeer strenge en norse directrice van Bienenhaus was overgeplaatst naar Vogelnest. Deze vrouw had de gewoonte de bewonertjes tijdens de maaltijden bestraffend toe te spreken. De kinderen waren bang en onrustig en huilden. In die tijd groeiden ze niet snel. Omgekeerd kregen de kinderen van Bienenhaus een nieuwe directrice met wie ze het goed konden vinden. In die periode kwamen ze duidelijk aan.

 

Bron :   gezondheid_blauw_120x33

Gerelateerde Artikels :

Over de auteur

Sébastien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *