UXDE dot Net Wordpress Themes

Begroetingen op een first date

op

Begroetingen-op-een-first-date-datingblog-rendez-vous

De eerste indruk op een date? Die begint al bij de begroeting!

Men zegt wel eens dat een ‘eerste indruk’ wordt gemaakt binnen de 30 seconden waarin je iemand voor het eerst ontmoet. Je vormt een mening over wie die persoon is op basis van kleding, lichaamstaal en… jawel, de manier van groeten! Net zoals er openingszinnen zijn die je best vermijdt, zijn er dus ook begroetingen waar je beter niet mee opent.

Het duidelijkste voorbeeld daarvan is de Amerikaanse ‘bear hug’. Het is een knuffel waarbij je je armen om iemand heen slaat, hard knijpt en een beetje schudt (en als je heel groot en sterk bent, die andere persoon ook even optilt). Het klinkt heel gezellig, maar met iemand die je nog nooit hebt ontmoet, is zo’n stevige omarming heel angstaanjagend. Alsof je van plan bent je date dood te knuffelen nog voor het eerste drankje.

Op veel Amerikaanse blogs over daten wordt er beweerd dat een knuffel op een eerste date een goede optie is. Maar als je in dit kleine, koude landje een afspraakje hebt, is het veiliger om te wachten met knuffelen tot je elkaar wat beter je kent. Tenzij je dol bent op de geur van pepperspray.

Het is niet omdat intens fysiek contact met vreemden over het algemeen niet in de smaak valt, dat je meteen moet kiezen voor het andere extreem: handjes schudden. Niets is zo afstandelijk als een uitgestrekte arm en een slappe handdruk bij iemand waar je over een paar dagen graag het bed mee wil delen. Het is een date, geen jobinterview!

Wat je dan wel kan doen? Kiezen uit een van deze drie mogelijkheden:

a)     Je bent het verlegen type en kent de andere persoon nog niet goed genoeg: je zegt ‘hallo’ en glimlacht je warmste, gulste lach.

b)     Je hebt al wat over en weer gemaild en bent er redelijk zeker van dat het een geslaagde date zal worden: je zegt vrolijk ‘hi’, legt je hand op zijn of haar schouder en geeft spontaan drie zoenen.

c)      Je hebt al wat over en weer gemaild, en de flirterige spanning hangt duidelijk in de lucht: je zegt ‘hello’, legt je hand op zijn borstkas of op haar heup en geeft één zoen op de wang.

Ben je niet zeker welke van de drie opties je moet kiezen? Laat je in die 30 seconden dan leiden door de acties van de ander. Als hij of zij geen aanstalten maakt om te zoenen, ga dan voor de veilige optie A.

De kans bestaat dat jullie beiden zenuwachtig zijn en er samen een zootje van maken. Sla dan niet in paniek, maar maak er een luchtig grapje over. Zo lach je samen de spanning weg en is het ijs meteen gebroken. Met een warme glimlach en wat oogcontact (zie verleiden voor beginners) is die rare begroeting trouwens snel weer vergeten.

Hoe begroet jij op een eerste date? Waar voel jij je het veiligst bij?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *