UXDE dot Net Wordpress Themes

Van online naar offline

op

Van_online_naar_offline_big

Hoe zet je de stap van e-mail naar een afspraakje? Als je iemand gevonden hebt die je wel eens zou willen ontmoeten, hoe stel je dan een date voor? Stuur je een bericht of neem je de telefoon? En hoe pak je dat aan?

Stel, je hebt je profiel eerlijk ingevuld en een recente profielfoto opgeladen. Iemand heeft daar op gereageerd en jullie vinden elkaar leuk. Na een tijdje vrolijk heen en weer  mailen, besluit je dat je graag meer wil. Hoe pak je dit aan?

Het gemakkelijkst is natuurlijk een mailtje sturen en het voor te stellen. Omdat niet iedereen een dichter of een literair schrijver is, vind je hieronder twee voorbeelden van beleefde manieren om je voorstel te doen:

  1. Hands-on:
    We mailen nu al een tijdje en ik vind dat het goed klikt tussen ons. Zou je het zien zitten om eens af te spreken buiten cyberspace? Indien ja, dan hoor ik graag van jou wanneer je vrij bent. Wat dacht je van een drankje? Ik ken een leuke plek waar we gezellig een glas kunnen drinken. De rode huiswijn is er lekker, maar je kan er ook een Leffe krijgen van het vat. Wat denk je?
  2. Dichterlijk:
    Elk bericht dat ik van je krijg, maakt me nieuwsgieriger naar wie je bent. Ik merk dat ik overdag uitkijk naar een mail van jou om ’s avonds van te genieten. Ik loop te mijmeren of je goed moppen kan vertellen. Hoe je lach klinkt en of je graag Prosecco drinkt. Maar de enige manier om dit te weten te komen, is vragen of je eens wil afspreken. Zie jij dat zitten? Misschien kunnen we samen een hapje gaan eten. Je schreef dat je dol bent op lasagne en ik ken een geweldig Italiaans restaurantje. Laat je me iets weten?

Al wat je na deze mail kan doen, is wachten op een antwoord. Het kan zijn dat dat even op zich laat wachten omdat je er de ander een beetje mee overvalt. Begin niet al van dag één reminders te sturen, dat komt heel opdringerig over. Maar als je na drie dagen nog niets hebt gehoord, kan je een beleef berichtje sturen:

“Hoi, ik wilde gewoon even checken of je mijn vorige mail hebt gehad. Ik stelde daarin namelijk voor om elkaar te ontmoeten, maar ik weet niet of jij dat een goed idee vond. Ik ben benieuwd naar je antwoord en daarom ben ik er graag zeker van dat mijn bericht goed is aangekomen. Heb je het goed ontvangen? Kan je me even iets laten weten? Alvast bedankt!”

Een andere, meer directe manier om je voorstel te doen, is de telefoon nemen. Een belletje is persoonlijker en je weet al binnen de minuut of je kans maakt op een date en of het zal klikken. Zit je al te geeuwen tijdens het gesprek dat alleen maar over huisdieren gaat? Dan is de kans groot dat de date ook een grote flop zal zijn. Is het telefoongesprek een succes? Begin dan maar met het plannen van je first date!

Hoe pak jij de stap van online naar offline aan?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *