UXDE dot Net Wordpress Themes

Seks op de eerste date

op

shutterstock_147858329

Seks op de eerste date: is dat alleen iets voor mannen en losbandige vrouwen? Of is het eigenlijk best oké om na een geslaagde eerste date de opgebouwde seksuele spanning te verlichten? Rendez-vous bekijkt de pros en cons.

Het blijken vooral vrouwen te zijn die regeltjes hebben wat betreft seks en daten. Van sommige mag het pas na de derde date, van andere dan weer na de tiende. Waarom blijft deze regel te pas en te onpas opduiken? En vooral: is het eigenlijk echt zo fout om te vrijen op een eerste afspraakje?

Hieronder vind je vijf goede redenen waarom je beter geen seks hebt op een eerste date:

 1. Reputatie:
  Een eerste date gaat om een eerste indruk die je krijgt van iemand die je net leert kennen. Wil je echt die persoon zijn die vlot en gemakkelijk in bed te praten is of de vlotte prater die iedereen het bed in krijgt?
 2. Relatie:
  De eerste date wordt beschouwd als de start van jullie relatie. Als je graag verder wil met deze persoon, is seks dan de basis waarop je de rest van je relatie wil bouwen?
 3. Zelfbeeld:
  Als je net uit een relatie komt, kan het gebeuren dat je snel met iemand naar bed wil omdat je denkt zo ‘sneller over hem/haar te raken’ . Dit helpt niet, je gaat je er alleen maar beroerder door voelen. Is seks uit liefdesverdriet het echt waard om je achteraf belabberd over te voelen?
 4. Chemie:
  Soms lijkt met elkaar naar bed gaan de beste manier om te weten te komen of je wel chemie hebt samen. Gelukkig is dit niet waar. Verleiden is een heel spel dat je samen kan spelen, en je hoeft helemaal niet met elkaar naar bed te gaan om te ontdekken of je elkaar kan opwinden.
 5. Spanning:
  Sommige dates verlopen zo lekker dat je er helemaal opgewonden van raakt. Seks lijkt dan een logisch gevolg. Maar door te wachten, bouw je de spanning alleen maar op! Hoe langer je het spelletje speelt, hoe beter en intenser het wordt!

Drie redenen waarom het soms oké is toch seks te hebben na een eerste date:

 1. Als je je partner aantrekkelijk vindt, maar zeker weet dat het niet serieus gaat worden – de kans op een gebroken hart is dan heel klein. (Soms helpt het om hier op voorhand afspraken over te maken.)
 2. Als je elkaar al lang kent, de seksuele spanning te snijden is en je denkt dat het niet veel beter kan worden door uit te stellen.
 3. Als je het niet nodig hebt om jezelf aantrekkelijk te voelen en je gewoon zin hebt in een lekkere vrijpartij.

Wat je ook doet, laat je niet verleiden om te vervallen tot een booty call, tenzij dat een relatie is die werkt voor jou. En wat je ook doet: hou het veilig!

Heb jij nog goede redenen voor of tegen seks op een eerste date?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *