UXDE dot Net Wordpress Themes

Online daten na je 50ste verjaardag?

op

online-daten-na-je-50ste-verjaardag

Ben je geboren voor 1965, dan ben je niet opgegroeid met het internet en kan het hele ‘online dating’-fenomeen heel erg raar lijken. Hier vind je enkele tips om toch met een voorbereid gevoel te starten!

Daten via het internet

Het internet is een digitale plek waarop dagelijks duizenden nieuwe websites verschijnen. Een deel daarvan zijn sites waarop je je kan inschrijven om mensen te ontmoeten die net als jij op zoek zijn naar liefde, zoals Rendez-Vous.be. Als je naar zo’n datingsite surft, kom je op de welkompagina terecht om je aan te melden en meteen een profiel aan te maken. Je geeft dan informatie over jezelf en je interesses, en laadt een digitale foto op. En zo stap je snel en gemakklijk binnen in de wondere wereld van online dating!

Voordelen van daten via het internet

Iemand zoeken door middel van technologie, dat lijkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd, maar het is veel vertrouwder dan je denkt. Als je echt op zoek bent naar liefde (en geen snelle wip), dan gelden namelijk de regels van uit ‘de goede ouwe tijd’ nog steeds:

1)     Tempo
Jij kiest zelf hoe snel alles gaat. Het is niet omdat je met een paar muisklikken in een oogwenk een driegangendiner kan bestellen, dat jouw liefdesleven even snel vooruit moet gaan! Het is nog steeds een goed idee om iemand eerst grondig te leren kennen voor je aan die persoon je hart (laat staan je bankgegevens) schenkt.

2)     Beleefdheid
Het is niet omdat jij met je naam en foto op een datingsite staat, dat mensen die jou een bericht sturen onbeschoft, grof of  zelfs vunzig uit de hoek mogen komen. Beleefdheid wordt nog altijd op prijs gesteld!

Dingen waar je voor moet oppassen

Met daten op het internet zijn er twee grote groepen mensen die je best kan mijden: liegebeesten en trollen.

1)     liegebeesten

Dat mensen op het internet gemakkelijk liegen, heeft te maken met het feit dat het zo gemakkelijk is om foutjes te verdoezelen en goede kwaliteiten uit te vergroten op het internet. Er zijn natuurlijk ook mensen die liegen omdat ze kwaadaardige bedoelingen hebben, maar de meerderheid wil gewoon compenseren voor bepaalde tekortkomingen. Hier vind je enkele tips om gemakkelijk valse profielen te herkennen.

2)     Trollen
Op het internet zijn mensen soms heel gemeen. Dat heet ‘trolling’. Een troll is iemand die mensen uitscheldt of uitlacht en de hele sfeer verziekt. Het is belangrijk om te weten dat dat soort mensen bestaat, maar dat het een minderheid is en dat er één hele goede remedie tegen bestaat: stoppen met antwoorden. Het veelgehoorde motto “do not feed the trolls” komt erop neer dat een ‘troll’ alleen maar aandacht zoekt door zijn gedrag. As je dat gedrag niet voedt, als je de ‘troll’ met andere woorden volledig negeert, dan gaat die meestal vanzelf weg.

Heb jij nog andere tips voor 50-plussers die online willen daten maar zich onwennig voelen met het medium?

 

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *