UXDE dot Net Wordpress Themes

De perfecte profielfoto

op

de_perfecte_profielfoto_big

Hoe maak je de perfecte profielfoto? Hoe poseer je? Wat hoort er op de achtergrond? Gebruik je zonlicht of sta je onder een lamp? Kijk je schuin of recht in de lens? Glimlach je of kijk je serieus? Het antwoord op al je vragen vind je hier.

Een profielfoto is een van de eerste onderdelen waar iemand naar kijkt bij het beoordelen van een nieuw profiel. Het is dus belangrijk dat je er voldoende aandacht aan besteedt en dat je weet wat werkt en wat niet. Hieronder vind je enkele tips, maar denk eraan dat bij alles geldt: oefenen, oefenen, oefenen!

Nog voor je naar de camera grijpt, zijn er al een aantal dingen waar je aan moet denken. Je voorbereidend werk bestaat uit het zoeken van een geschikte locatie, een juist tijdstip en goed materiaal.

  • Locatie: kies een plek waar je je goed voelt. Best ergens waar je niet te veel bekijks hebt en waar je droog zit. Buitenlicht is het zachtste licht dat het meeste flatteert. Neem een achtergrond die sober is en niet te veel afleidt van je gezicht.
  • Tijdstip: sta je op met je gezicht in duizend kreukels of krijg je na je vieruurtje al je eerste dip? Besteed een week lang aandacht aan jezelf om te ontdekken op welk moment van de dag je er het beste uitziet.
  • Materiaal: de camera van je gsm is handig, maar vaak van mindere kwaliteit. Kies een fototoestel dat je een resultaat in hoge resolutie bezorgt. En waar een zelfontspanner op zit om typische tienerfoto’s te vermijden waar een stuk van je arm mee op staat.

Heb je over al deze dingen nagedacht? Dan begint het oefenen.  Ga voor de spiegel zitten en probeer verschillende blikken en poses uit. Wat is je ‘beste kant’? Welke lach ziet er natuurlijk en ongedwongen uit? Wanneer heb je een dubbele kin en wanneer niet? Het voelt misschien wat onwennig in het begin, maar het loont de moeite om deze oefening te doen tot je een resultaat hebt waar je tevreden van bent. En maak je geen zorgen, professionele fotomodellen doen dit bijna elke dag!

Ben je goed uitgeslapen en zit je haar goed? Dan is eindelijk het moment aangebroken om foto’s te maken. Je leest het goed: foto’s – neem er zo veel mogelijk! Hoe meer je er hebt, hoe groter de kans dat er een geslaagde tussen zit. Neem niet honderd keer dezelfde foto, maar verander van pose, van juwelen en van locatie. Heb je het gevoel dat je vastzit? Ga dan ergens anders naartoe en probeer het daar opnieuw.

Heb je eindelijk een foto waar je tevreden van bent, maar wil je ze graag digitaal nog een beetje bijwerken? Dan is Photoshop leuk om je wallen te doen verdwijnen, maar je laat je rimpels toch beter staan. Het zou jammer zijn dat je toekomstige date je niet herkent omdat je je bij het bewerken een beetje hebt laten gaan!

Wat voor foto heb jij gebruikt als profielfoto? Heb je nog tips om een geslaagde foto te maken?

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *