UXDE dot Net Wordpress Themes

Daten als je kinderen hebt

op

Daten als je kinderen hebt

Kan je daten als je kinderen hebt? Hoe pak je dat best aan? Wat mag je van een nieuwe partner verlangen? En waar moet je zeker voor opletten? Rendez-vous bekijkt een paar do’s en dont’s.

Als je gescheiden bent (of je partner is overleden) en je hebt kinderen, dan komt er waarschijnlijk wel een moment waarop je weer zin krijgt om iemand nieuw te ontmoeten. Het is belangrijk dat je daar pas aan begint als je er zelf klaar voor bent en het leven van je kroost weer wat in zijn plooi is gevallen.

Kinderen zijn heel pienter en hebben vaak meer door dan je zelf denkt. Zorg er daarom voor dat je het onderwerp bespreekbaar maakt. Hoe jong je kinderen ook zijn, ze horen te snappen dat jij ook Grote Mensen-behoeftes hebt. En dat ze zich daar geen zorgen over hoeven te maken want dat het niet betekent dat je ze niet meer graag ziet.

Omdat je ook op een date op elk moment gebeld kan worden door een huilend kind, ben je er best al vanaf dag 1 duidelijk over tegen je nieuwe vlam. Het heeft geen zin je hart te verliezen aan een man of vrouw die een hekel heeft aan kinderen, hoe aantrekkelijk hij of zij ook is.

Als je dan toch een partner gevonden hebt die jou én je kinderen wel ziet zitten, wat dan? Hieronder vind je 5 tips om je relatie en je huishouden in balans te houden:

 1. Planning, planning, planning!
  Jouw agenda, die van je kinderen en die van je nieuwe geliefde. Hoe je die combineert zonder te vergeten dat het zwemles is of dat je een gezellige tête-à-tête had beloofd? Eén woord: planning! Het klinkt niet romantisch, maar het werkt.
 2. Zoek een goede babysit
  Om te vermijden dat je tijdens je date de hele tijd naar je horloge of gsm zit te kijken, ga je best op zoek naar een betrouwbare babysit. Heb je een neefje of nichtje dat je vertrouwt? Of kan je logement regelen bij je ouders?
 3. Combineer
  Als je relatie na meerder maanden stand blijkt te houden, kan je beide partijen aan elkaar voorstellen. Om gênante stiltes daarbij te vermijden, kan je misschien een gezamenlijke activiteit voorstellen? Ga bijvoorbeeld samen naar de speeltuin of de zoo. Jij kan met je partner praten terwijl je kinderen in de gaten houdt terwijl ze zich amuseren.
 4. Wees creatief
  Je vrije momenten zijn nu eenmaal beperkt. Stel jezelf daarom flexibel op: je hoeft niet elke keer samen in de zetel te hangen en een film te kijken. Plan een leuke uitstap met twee of verras eens met een traiteur. Hoe meer tijd je voor elkaar hebt, hoe meer kans op slagen voor je nieuwe relatie.
 5. Durf genieten
  Het zal in het begin wat raar voelen om weer te gaan daten. Dat is normaal. Maar bedenk: je leven is al hectisch genoeg – ontspannen en iets leuks doen is alleen maar gezond!

Heb jij nog tips voor ouders met kinderen die weer willen gaan daten?

 

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *